Термін використання шин

    Як стало відомо, сьогодні в Європі не діє закон, що регламентує терміни використання шин. Тому експерти нашого автоцентру настійно рекомендують – не використовувати шини, вироблені більш ніж десять років тому. Справа в тому, що гумова суміш з роками стає все жорсткішою, що в свою чергу негативно позначається на її найголовнішій функції - зчепленні з дорогою.

Давайте детальніше розглянемо хронологію зміни складу автомобільної шини з роками.

  -  При правильному зберіганні, дотримуючись всіх рекомендацій від виробників, шини протягом двох-трьох років можна використовувати без зайвої тривоги. Вся справа в тому, що твердне лише тонкий прошарок на поверхні протектора шини, але вже при невеликому пробігу, шина відновлює свої властивості, а рівень твердості поверхні повертається в потрібний стан.
  -  Якщо шини зберігалися 5-6 років, відповідно знадобиться більший проміжок часу для обкатки покришки, щоб відновити початкову м'якість гумової суміші на її поверхні..

  -  А от якщо говорити про не використану продукцію, вироблену більше 6 років тому, то було відмічено, що за цей період часу поверхня шини встигає сильно затвердіти, чи не до кам'яного стану, такі покришки мають великий пробіг, тому що їх протектор практично не зношується. Однак при цьому зчеплення шини з дорожнім покриттям практично зводиться до нуля, а це значно погіршує керованість автомобілем і може призвести до серезних дорожніх пригод.. 

Таким чином, найоптимальніший термін зберігання шин - це 2-4 роки. Купуючи шини такого терміну зберігання, ви можете не переживати, що з ними можуть виникнути якісь казуси на дорозі.

Консультанти автосервісу "Goodyear" завжди готові надати Вам актуальну інформацію щодо дати виробництва шин з усього модельного ряду, представленого у нашому магазині.